fbpx

Christine Boland

Trendanalist

“Copper story”

Een belangrijke colour key van dit moment is koper met blauwen. Dat zie je terug in fashion, accessoires, interieur en kunst. Ook was deze kleurcombinatie veel aanwezig op de designweek 2014 in Milaan. Een grote inspiratiebron hiervoor is de serie ‘True colours’ van Lex Pott. Deze Nederlandse ontwerper experimenteert met verschillende oxidatieprocessen op paneeltjes van koper, messing, aluminium en staal. Hierdoor onstaan schitterende kleuren. De oxide van koper kent vele schakeringen blauw, en juist het vlekkerige effect is ook mooi omdat dan die nuances bij elkaar komen. In een interieur kun je met grote vlakken werken en koper als accentkleur toepassen.

Een andere inspiratiebron in deze sfeer zijn de Stacking Vessels van de Duitse ontwerper Pia Wustenberg. Stacking Vessels is een serie vazen bestaande uit 3 individuele delen. Deze delen kun je op elkaar stapelen, zodat er een mooi kleurrijk object ontstaat. Materialen, die zij gebruikt zijn: gekleurd glas, hout en koper.

Belangrijk accent is de echte glans van koper. Die kun je bereiken door met metallic koperverf te werken of in een interieur koperen accessoires toe te voegen zoals bijvoorbeeld de lampen van Tom Dixon of een groot koperen dienblad, vazen etc.

Meer kleurinspiratie

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product
Reviews over
Copper story

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.