fbpx

Upcycle Met Wijzonol – Geef je meubels een tweede kans!

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in ons dagelijks leven. Wijzonol houdt zich al jaren actief bezig met het verduurzamen van (verf)producten, processen en activiteiten binnen de organisatie. Nog mooier is het als we op grotere schaal een verschil kunnen maken. Samen voor een duurzamere, bewustere wereld. Hoe gaan we dat doen? Dat gaan we samen doen met het concept Upcycle Met Wijzonol! Minder consumptie, meer hergebruik. Bestaande dingen waarderen en mooier maken.

Upcycling. Wat is dat precies?

We leven in een snelle economie waarin alles snel verandert. Het is leuk om iets nieuws in je interieur toe te voegen en weer ‘bij de tijd’ te zijn. Maar in plaats van een nieuw item kopen, is het ook een duurzame keuze om jouw ‘oude’ object op te knappen of te verfraaien. Met een andere kleur komt je meubel als nieuw uit de verf en kun je er nog jaren van genieten.

Wat is het verschil tussen upcycling en recycling?

Upcycling is je oude spullen vernieuwen en een langere levensduur geven. Denk bijvoorbeeld aan dat kastje van je oma of dat pareltje van een meubel bij de kringloop.  Bij recycling hergebruik je je spullen. Bij upcycling vernieuw je het zodat het op dezelfde manier gebruikt wordt en weer in goed staat is. Je oude kast opknappen en een nieuwe kleur geven zodat hij weer past in je ‘nieuwe’ interieur.= is de ultieme vorm van meubels upcyclen.

Upcycle je meubels

Heb jij een kastje, een tafel of een ander meubelstuk in de woonkamer die je eigenlijk wilt vervangen? Alleen stiekem ben je toch aan het meubel gehecht en wil je het nog niet weg doen. Upcycling oftewel je meubel opknappen is een manier om een object te herstellen en een nieuwe look te geven. Bij Upcycling zie je dat materialen hersteld worden en in betere staat gebracht worden. Ook kun je het door een nieuwe kleur te geven een vernieuwde uitstraling geven zodat het weer helemaal als nieuw lijkt en perfect in jouw interieur past. Op deze manier verleng je de levensduur van jouw meubels. Inspiratie gekregen om je kast een nieuwe look te geven? Lees hier hoe je het beste je kast kunt verven.

Welke meubels kun je allemaal upcyclen?

Goed nieuws, je kunt bijna elk object een upcycle geven. Denk bijvoorbeeld aan kasten, stoelen, bureaus en bijzettafels. Houten meubels opknappen is een ultieme upcycle. Hieronder zie je een upcycle project waarbij gekozen een mooie oude kast opgeknapt is met een eigentijdse kleur en glans. Deze kast is geupcyled met Wijzonol Matlak. Hiervoor hebben we kleurnummer G20830 gekozen.

Upcycle met Wijzonol

Upcycle meubels. Welke verf heb je nodig?

De verf die je nodig hebt is sterk afhankelijk van de ondergrond die het object heeft. Een metalen kast heeft bijvoorbeeld een andere verf nodig dan een houten kast. Informeer welke verf het beste bij jouw ondergrond past. Zit er al een verf op het object? Onderzoek dan eerst  welke soort verf er op de ondergrond zit. Is het een watergedragen of oplosmiddelhoudende verf? Aan de hand van die uitkomst kun je de juiste grondverf en verf aanschaffen in je meest geliefde kleur om te starten met je upcycle project.

In ons upcycle project kozen we voor de Wijzonol Matlak. Deze is ideaal voor meubels waarin veel groeven zichtbaar zijn. De matte afwerking camoufleert een groot gedeelte van de oneffenheden in de ondergrond. Meubels opknappen wordt ook vaak gedaan met Wijzonol Zijdeglanslak. Hierbij krijg je meer glans effect dan een matlak maar zijn de oneffenheden toch niet zo goed te zien Bij gebruik van een hoogglanslak zoals bijvoorbeeld de Wijzonol Hoogglanslak krijgt je upcycle meubel een chique glans, waarbij dan ook de oneffenheden net wat meer opvallen. Wijzonol Hoogglanslak ziet er prachtig uit en is perfect voor gladde ondergronden. Je kunt kiezen tussen verf op water gedragen basis of terpentine basis. Water gedragen verf is prettig om mee te werken. Het droogt lekker snel. En mensen ervaren de geur als minder intensief. Wil je je meubel opknappen met een lichte kleur? Kies dan een lak op waterbasis om te voorkomen dat de kleur vergeelt. Waarom verf op terpentine basis vergeelt vertellen we je in ons artikel: Waarom vergeelt verf?

 

Wijzonol Matlak     Wijzonol Zijdeglanslak     Wijzonol Hoogglanslak   

 

Geef meubels ook een tweede kans!

Volg onze Pinterest en Instagram kanalen voor kleurinspiratie, upcycle ideeën en verfadvies-tips. Heb jij leuke upcycle projecten? Deel ze met ons én iedereen. Alleen maak je het verschil, maar samen maken we impact.

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt

Meer nieuwsartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product
Reviews over
Upcycle Met Wijzonol – Geef je meubels een tweede kans!

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.