fbpx

Schildervoorwaarden

Of een verf goed, beter of als beste presteert, zoals de Wijzonol Dekkend Hoogglanslak (tot 8 jaar buitenduurzaam), de Wijzonol LBH Silicon Alkyd Hoogglanslak (tot 10 jaar buitenduurzaam) of de Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak (tot 12 jaar buitenduurzaam)is afhankelijk van een aantal aspecten. Voor een duurzame en langdurige bescherming van uw schilderwerk is meer nodig dan een verf die dit mede mogelijk maakt. Hieronder vindt u een uitgebreide toelichting waar u allemaal op moet letten en welke situaties van invloed kunnen zijn op het eindresultaat.

Waar gaat u schilderen?

Als uw woning direct aan de kust staat of in een industriële omgeving, dan zal de levensduur van uw schilderwerk korter zijn. Dit komt door de inwerking van zouten en chemicaliën in uw schilderwerk. Schilderwerk aan de zonzijde van uw woning (westen & zuiden) zal eerder onderhoud nodig hebben, dan schilderwerk aan de schaduwkant van uw woning (noorden & oosten).

Met welke kleur(en) gaat u schilderen?

Donkere kleuren zijn meer gevoelig voor UV-invloeden dan lichte kleuren. Dit kan de levensduur van uw schilderwerk beïnvloeden. Buitenduurzaamheid van de pigmenten is een van de belangrijkste eisen waarop wij onze kleurpigmenten selecteren. Zorgvuldige samenstelling van onze kleurrecepten staat garant voor langdurig kleurbehoud. Laat u adviseren door onze kleurenservice rondom de kleur voor het meest duurzame eindresultaat: 038-429 11 00

Wat is de staat van het te schilderen onderdeel?

Om het bestaande schilderwerk in een goede staat van onderhoud te houden is het belangrijk om het indringen van vocht in het hout te voorkomen. Vocht leidt tot het zwellen en krimpen van het hout. Daarnaast kan het leiden tot o.a. houtrotschades, verbindingen die open gaan staan, hout dat gaat scheuren en verflagen die gaan barsten en onthechten.

Wat kunt u doen om een langdurige fraaie hoogglanzende bescherming van het houtwerk aan uw woning te realiseren?

  • Maak het schilderwerk regelmatig schoon met een zachte doek en een neutraal reinigingsmiddel (minimaal 3x per jaar).
  • Snoei klimplanten weg, voordat ze zich aan het schilderwerk hechten.
  • Controleer het schilderwerk jaarlijks op aanwezige beschadigingen van het schilderwerk en werk de ondergrond tijdig bij.
  • Schades aan het houtwerk herstellen, verbindingen afdichten en barsten/scheuren repareren volgens voorschrift van de fabrikant van het houtreparatiemiddel.
  • Bestaande gebreken aan verflagen zodanig herstellen dat er een goede ondergrond wordt verkregen voor het aanbrengen van een nieuwe verflaag of verflagen.
  • Zorgen voor intacte verflagen op de binnenzijde van buitengevelkozijnen, -ramen en –deuren.
  • Afdichtingen langs glas (beglazingskit en stoppasta) waterdicht houden (buiten en binnen).
  • Scherpe kanten van houten delen afronden (minimaal een straal van 3 mm.).
  • Zorg dat ramen en deuren niet klemmen om beschadiging van het verfsysteem te voorkomen.
  • Het ontstaan van overige mechanische beschadigingen van het schilderwerk en de ondergrond voorkomen.

Verfinspectie

Wilt u er zeker van zijn dat het schilderwerk en de ondergrond in een goede schilderstaat is? Vraag dan een verfinspectie aan bij één van onze Wijzonol Vakverf Servicepunten. Zij komen graag bij u thuis voor een uitgebreide inspectie en verfadvies.

Ontvang het laatste nieuws over Wijzonol direct in je mailbox
Meld je aan

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Vragen? Neem contact met ons op.

Beoordeel dit product
Reviews over
Schildervoorwaarden

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.