fbpx

Badkamer verven

De badkamer verven is een klus die prima zelf te doen is. Vaak zijn de muren voor de helft betegeld en is de ‘natte cel’ helemaal voorzien van tegels. Wanneer je de muren of het plafond van de badkamer wilt gaan verven is het belangrijk dat je kiest voor verf die geschikt is voor vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld Wijzonol Badkamer Verf.

Stappenplan badkamer verven

Hoe moet je een badkamer verven? In onderstaand schema leggen we stap voor stap uit wat je moet doen om je stucwanden en plafond in de badkamer te verven. Let’s go.

1.     Badkamer verven – Voorbereiding

Bescherm de vloer met stucloper of afdekzeil.
Reinig de ondergrond met een verfreiniger zoals bijvoorbeeld St. Marc.
Controleer of het stucwerk goed vast zit. Verwijder loszittend stucwerk en verf.
Verwijder eventuele schimmelvorming met een schimmelvreter. Zorg in de toekomst voor een goede ventilatie van de badkamer, dat voorkomt nieuwe schimmelvorming.
Controleer de ondergrond. Geeft deze af? Is deze onbehandeld en poreus? Onbehandelde muren? Breng dan voordat je met verf aan de slag gaat de juiste voorstrijk aan. (Laat je adviseren door de verfexperts van Wijzonol of een Wijzonol Verkooppunt.)
Maar voordat je de voorstrijk aanbrengt controleer je de ondergrond op oneffenheden, kieren en scheuren.  Gaten vul je met een muurvuller, kieren en naden vul je met een geschikte kit. Schuur de reparaties met de muurvuller vlak voordat je aan de slag gaat met de voorstrijk.
Ziet alles er strak uit? Dan is het tijd om alles stofvrij te maken en af te plakken wat niet van een voorstrijk of nieuwe verflaag voorzien hoeft te worden.

2.     Badkamer verven – Aan de slag

Nadat alles stofvrij is gemaakt en afgeplakt kun je beginnen met het aanbrengen van de voorstrijk of de badkamerverf. Hoe moet ik mijn muur verven? Breng de verf of voorstrijk zorgvuldig aan. Begin bij de randjes en werk in denkbeeldige vlakken, waarbij je altijd in de natte verf werkt om baanvorming te voorkomen. Verdeel de verf gelijkmatig over de roller en de muur. Rol in één richting af om banen te voorkomen. Op deze manier kun je streeploos verven.
Nadat de voorstrijk voldoende is gedroogd kan de 1e laag badkamerverf aangebracht worden. Ook hierbij is het belangrijk om de ondergrond in denkbeeldige vlakken te verdelen om strepen te voorkomen. Verf eerst de randen en dan de grote vlakken. Probeer zoveel mogelijk nat in nat te werken. Meer tips over hoe moet ik mijn muur verven met voorstrijk of muurverf lees je hier.

3.     Badkamer verven – rollers en kwasten bewaren voor de tweede laag

Nu alles voorzien is van de eerste laag kunnen de kwasten en rollers die de volgende dag weer gebruikt worden voor de volgende laag tijdelijk opgeborgen worden. Door ze luchtdicht in een plastic zak of aluminiumfolie te wikkelen zijn de kwasten en rollers prima voor een dag te bewaren zonder hard te worden.
Je kunt er ook voor kiezen om de kwasten en rollers in de verf te bewaren. De volgende dag kunnen deze dan uit de verf gehaald worden, overtollige verf verwijderen en even uitrollen. Je kunt dan meteen weer aan de slag met badkamer verven, laag 2.

4.     Badkamer verven – Drogen

Laat het schilderwerk goed drogen voordat de badkamer weer in gebruik wordt genomen. Ventileer goed. Niet alleen wanneer de verf nog moet drogen  maar ook tijdens het gebruik van de badkamer. Goede ventilatie voorkomt schimmelvorming en een nieuwe verfklus.

Gerelateerde producten
Wijzonol Badkamer Muurverf
Bekijk dit product
Voordelen
  • Schimmelbestendig
  • Zeer hoge dekkracht
  • Oplosmiddelvrij
Wijzotex Schimmelbestendig Zijdeglans
Bekijk dit product
Voordelen
  • Goede dekkracht
  • Ongevoelig voor schimmels
  • Schrobvastheidsklasse 1
Wijzonol Muurvoorstrijk Aankleurbaar
Bekijk dit product
Voordelen
  • Bespaart 1 laag muurverf
  • Voorstrijkmiddel
  • Waterverdunbaar
Ontvang het laatste nieuws over Wijzonol direct in je mailbox
Meld je aan

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Vragen? Neem contact met ons op.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product
Reviews over
Badkamer verven

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.