Schildertips

van de vakman voor de professionele doe-het-zelver

Schilderen: de beste manier

Je wilt een nieuwe uitstraling geven aan je omgeving. Door te verven kan je in één keer een totaal nieuwe look geven aan je in- & exterieur. Wijzonol geeft advies over schilderen en alles wat daar bij komt kijken. Echte schildertips van de vakman, voor de professionale doe-het-zelver dus. Zo zijn bijvoorbeeld het soort verf dat je gebruikt en de verftechnieken die je toepast van belang voor het eindresultaat dat je voor ogen hebt.

Schilderen met de juiste verf

Bedenk allereerst wat voor een soort ondergrond je gaat verven. Dit heeft invloed op de verfsoort die geschikt is. Wijzonol heeft verschillende verfsoorten voor binnen en buiten. Daarnaast is het goed voor ogen te houden wat je precies gaat verven. Ga je een muur, kozijn of bijvoorbeeld een trap verven? Met behulp van de Wijzonol productzoeker kan je gemakkelijk achter de meest geschikte verfsoort komen.

Verftechnieken

Er komt meer kijken bij schilderen. De juiste verftechniek gebruiken is essentieel voor een mooi resultaat. Er zijn verschillende verftechnieken. Welke techniek het beste is, is onder andere afhankelijk van de ondergrond die je gaat verven en het soort verf dat je gebruikt. Ook heb je het juiste gereedschap nodig.

Heb je alles bij de hand? Dan kun je beginnen met schilderen. Zorg ervoor dat er genoeg verf op de kwast en/of roller zit. Ben je op zoek naar een unieke sfeer en ambiance? Kijk dan eens of je gebruik kunt maken van een spons of een stencil als verfgereedschap. Dit zorgt voor een speciaal effect.

Wijzonol: advies over schilderen

Wijzonol geeft zo goed mogelijk advies om jou een goede start te geven bij het schilderen. Ga aan de slag en test met de verfsoorten en de verschillende verftechnieken. Online heeft Wijzonol meer tips over verven & schilderen. Heb je verder nog vragen? Neem dan vooral contact op!