fbpx

Andries de Geest

Kleurspecialist bij Wijzonol

“Valentijn”

Over de herkomst van Valentijnsdag lopen de verhalen nogal uiteen, maar zeker is dat het te maken heeft met ‘Lupercalia’, een Romeins vruchtbaarheidsfeest. Omdat het er daar nogal vrouwonvriendelijk aan toe ging werd deze traditie in de modernere tijd steeds minder populair en later zelfs afgeschaft. Daarvoor is Valentijnsdag in de plaats gekomen en dat komt van Valens wat staat voor gezond, sterk en beschermend. Hierbij draait het om de vraag: mag ik jouw Valentijn (beschermer) zijn?

 

Commercie

De commercie heeft er een draai aan gegeven dat je op deze dag op ludieke wijze aan een stille liefde jouw gevoelens kenbaar kan maken, maar tegenwoordig is het vooral de dag dat je jouw geliefde op een bijzondere manier eens extra verrast. Voor ons nuchtere Hollanders is dat best een lastige opgave en meestal houden we het dan ook bij de gebruikelijke rode hartjes en rozen. Maar dat kan heel simpel anders…

Kleur

Met een juist gekozen kleur is van een presentje al gauw een bijzonder en meer persoonlijk cadeau te maken. Daarbij maakt het niet uit of je bijvoorbeeld een lekker luchtje opsiert met kleurige vlinders, een spannende bodypaint cadeau doet, of zelfgebakken cupcakes versiert voor je allerliefste. Als je met kleur de juiste snaar weet te raken wordt de verrassing nog intenser beleeft. Zo staat rood natuurlijk voor liefde hartstocht en verleiding, maar er is zoveel meer met kleur te zeggen. Wat dacht je van roze, waarmee je het veel gevoeliger en romantischer aanpakt. Of oranje tinten, waarmee je warmte, gezelligheid en intimiteit benadrukt. Ga je er voor om respect, bewondering of verbondenheid te tonen, dan kan dat door blauwtinten te gebruiken of een meerkleurige verrassing te geven. En dan is er natuurlijk ook nog paars waarmee je een troef in handen hebt om het net iets spannender en geheimzinniger te maken.

 

Tip

Hoe verrassend zou het zijn als jouw geliefde na een dagje wellness (wat jij hebt geregeld natuurlijk) bij thuiskomst een fris, in trendy kleuren geschilderd interieur aantreft? Een voorproefje bestel je vast op de semppel pagina!

Meer kleurinspiratie

Kleurtrend
Kleurtrend
Kleurtrend
Reviews over
Valentijn

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.