fbpx
Buiten schilderen met SDT Ultra Hoogglanslak

Buiten schilderen met de SDT van Wijzonol

Voor als je van doorwerken en topprestaties houdt!

Als vakschilder wil je natuurlijk vakwerk afleveren. Buiten schilderen met Wijzonol hoort daarbij. Zeker het buitenschilderwerk heeft veel te verduren. Daarom wil je kwaliteit afleveren bij je klant en je vakmanschap laten zien. Door LBH SDT Ultra Hoogglanslak te gebruiken laat je een visitekaartje achter waar je trots op mag zijn. En niet onbelangrijk: je kunt er heel lang mee doorwerken! Zo ga je de winter in met afgeronde klussen.

De 10 meest gestelde vragen en antwoorden over buiten schilderen met Wijzonol LBH SDT Ultra

1. Wanneer kan ik weer buiten schilderen?

Wanneer je weer naar buiten kan voor een schildersklus hangt niet alleen af van het weer. Ook de verf die je gaat gebruiken bepaald voor een groot gedeelte of je al kunt beginnen aan het buiten schilderwerk. Wijzonol LBH SDT Ultra is een vier-seizoenen verf. Dat wil zeggen dat deze lak van 0°C tot 30°C buiten te gebruiken is, zo lang je maar zorgt dat de ondergrondtemperatuur min. 3 °C boven het dauwpunt is.

2. Wanneer kan ik kozijnen en deuren weer sluiten?

De SDT staat bekend om zijn snelle droging. Wijzonol SDT Ultra is namelijk al na 2 uur stofdroog en na 3 uur kleefvrij. De net geschilderde kozijnen kun je dus sluiten voor je naar huis gaat en de volgende dag mooi gaan aflakken. Op een koude dag (circa 5°C) is deze hoogglanslak toch al na 3 uur stofvrij en na 4,5 uur kleefvrij. Ideaal dus om niet in de knoei te komen met je planning.

3. Kan ik buiten schilderen bij hoge luchtvochtigheid?

Door de verbeterde droging met een snelle aanvangsdroging en de daaropvolgende drogingsfases is de LBH SDT Ultra snel droog. Toch is het belangrijk om de relatieve luchtvochtigheid goed in de gaten te houden. Zorgt dat deze maximaal 85% is. Een te hoge luchtvochtigheid belemmert het verkrijgen van een goed schilderwerk met uitstekend eindresultaat. De lak kan slecht hechten of mat slaan. Ondanks de snelle aanvangsdroging kan een te hoge luchtvochtigheid zorgen voor een tragere droging. De SDT Ultra is te verwerken vanaf 5°C met een relatieve luchtvochtigheid van 95%. Bekijk het productinformatieblad voor meer informatie.

4. Kan ik buiten schilderen bij koud weer?

Het voordeel van de LBH SDT Ultra Hoogglanslak voor buiten is dat dit een vier-seizoenen verf is. Hiermee kun je dus ook met koud weer buiten schilderen. De SDT staat bekend om een ‘ouderwets’ prettige verwerkbaarheid. Mede doordat de SDT Ultra Hoogglans en grondlak een optimale droging hebben bij alle temperaturen wil niet zeggen dat je sneller moet schilderen bij koud weer of juist met warm weer. Deze lak heeft een ouderwets prettige verwerkbaarheid, wat de temperatuur ook is. Ideaal want jij bent een vakman die gaat voor perfectie!

5. Hoe lang blijft mijn houtwerk glanzen?

Met de SDT Ultra blijft het schilderwerk tot wel 12 jaar onderhoudsvrij. De SDT heeft een extreem bolle aanvangsglans. Hierdoor blijven kleur en glans jarenlang op het beste niveau, ook bij donkere kleuren.

6. Hoe vaak moet je buiten schilderen?

Door te kiezen voor een professionele verf voor buiten vergroot je de onderhoudstermijn van je schilderwerk. Ondanks dat de LBH SDT Ultra ontzettend weersbestending is, is de onderhoudstermijn natuurlijk van diverse factoren afhankelijk. Zo zijn ondergrond, aangebrachte laagdikte en natuurlijk of het schilderwerk beschut staat of niet belangrijk voor wanneer er weer een onderhoudslaag aangebracht worden. Door het onderhoud periodiek te controleren en indien nodig plaatselijk te onderhouden haal je met de LBH SDT Ultra verfsysteem een onderhoudstermijn van wel 12 jaar. Klant blij, jij blij.

7. Buiten schildertips en welke kwast kan ik het beste voor de SDT gebruiken?

Als vakman weet je natuurlijk precies hoe je een goed verfsysteem aanbrengt waar je maximaal resultaat uithaalt. Toch sommen we nog een paar aandachtspuntjes voor je op.
1. Start met het goed ontvetten en schuren van de ondergrond. Teveel of te oude verflagen? Verwijder ze met afbijt of een verfbrander.
2. Verwijder houtrot tot op het gezonde hout en repareer het weer met een geschikt product.  Breng dunne lagen over elkaar aan en wees niet te royaal met aanbrengen van plamuur. Less = More.
3. Breng SDT Ultra Grondlak aan in dezelfde kleur als de aflak. Deze grondlak is afgestemd op de SDT Ultra Hoogglanslak en zorgt voor een optimaal glansbereik.

Welke kwast voor de LBH SDT Ultra? Tijdens de meeste testen en demo’s die wij bij Wijzonol geven nemen wij momenteel de Goudhaantje Futura kwast. We zijn erg enthousiast over deze kwast omdat hij bestaat uit synthetische haren. Die zijn uitermate geschikt en van de precies stevig genoeg zodat je de SDT makkelijk kan verdelen. Het voordeel is dat je, mocht je dat willen de Goudhaantje Futura ook watergedragen lakken kunt gebruiken. Echter kiezen wij bij Wijzonol voor watergedragen lakken liever de Goudhaantje Purple.

8. Buiten schilderen met Wijzonol in het najaar. Kan dat zomaar?

In het najaar kun je nog prima buiten schilderen met de Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak. Hou de luchtvochtigheid goed in de gaten en je kunt zonder problemen nog tot laat in het seizoen buitenschilderen met de SDT Ultra van Wijzonol.

9. Hoeveel biobased is de SDT Ultra?

Wijzonol en zeker de LBH SDT gaat met zijn tijd mee en denkt aan het milieu. Merk je verder niets van tijdens het schilderen maar deze verf is gemaakt uit duurzaam herwinbare grondstoffen. Deze zijn terug gegroeid voordat jij voor de onderhoudsbeurt terug gaat naar je klant. Alleen met de allerbeste biobased technologie en een minimale CO2 footprint wordt deze prestatie neergezet.  Win-win situatie dus.

Super Durable Technology (SDT) = Duurzaam vastgoed onderhoud

De LBH SDT is de beste keuze voor duurzaam vastgoedonderhoud. Juist als er hoge eisen worden gesteld aan de levensduur van het verfsysteem. Dit levert besparingen op tot 20% van onderhoudskosten van schilderwerk en een verlaging van de CO2-uitstoot. Win-win dus.

Biobased en toch een ouderwets prettige verwerkbaarheid

Dat de SDT Ultra Hoogglans en grondlak bestaan uit biobased bestanddelen en een optimale droging hebben wil niet zeggen dat de verf daardoor anders of lastiger aan te brengen is. Deze lak heeft een ouderwets prettige verwerkbaarheid want jij bent een vakman die gaat voor perfectie!

10. Waar wordt de verf geproduceerd?

De LBH SDT Ultra Hoogglanslak wordt, net als alle Wijzonol buitenlakken, in Nederland geproduceerd en getest. Wijzonol verf is dus 100% NL. Ze hebben daardoor in het typische Nederlandse weer gestaan dat alle kanten op kan gaan. Alleen zo weet je zeker dat je de beste buitenlak hebt voor je project.  Daarnaast heeft deze lak relatief weinig kilometers afgelegd om op je project te komen. Ook dat is goed voor je CO2-footprint.

Benieuwd naar Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak projecten van collega’s:

Mag jouw project niet ontbreken in dit rijtje? Laat het ons weten!

Wijzonol LBH SDT Ultra Kleuren

Wat zijn de beste buitenkleuren of de beste combinaties voor schilderwerk buiten? Die vraag wordt ons vaak gesteld. Ieder project heeft zijn eigen kleuren. Of dat nu de meest geliefde buitenkleuren zijn of je eigen unieke kleurcombinatie. Ook daarom doe je buiten schilderen met Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglans. Deze buitengewoon goede lak voor buiten, van Nederlandse bodem, is verkrijgbaar in vrijwel alle kleuren. Kies je voor Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak 9010 of toch een andere kleur? Je wordt in ieder geval niet beperkt in je kleurkeuze! Door het uitstekende glans- en kleur behoud weet je ook nog eens zeker dat jouw project voor jaren strak in de lak staat.

LBH SDT Hoogglanslak voor als je van doorwerken houdt.

Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak kopen

Ook buiten schilderen met Wijzonol? Ga naar een verkooppunt bij jou in de buurt en ontdek je persoonlijke Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak aanbieding.

Vind jouw dichtstbijzijnde verkooppunt

Gerelateerde producten
LBH SDT Ultra Grondlak
Bekijk dit product
Voordelen
  • Voor optimale glansprestatie
  • Geeft strak en glad oppervlak
  • Hoogvullend
LBH SDT Ultra Hoogglanslak
Bekijk dit product
Voordelen
  • Uitstekend buitenduurzaam
  • Snelle aanvangsdroging
  • Zeer hoge aanvangsglans & lang glansbehoud
Ontvang het laatste nieuws over Wijzonol direct in je mailbox
Meld je aan

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Vragen? Neem contact met ons op.

Beoordeel dit product
Reviews over
Buiten schilderen met de SDT van Wijzonol

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.