fbpx
bij welke temperatuur kan ik nog buiten verven

Bij welke temperatuur kan ik schilderen?

Om goed schilderwerk te kunnen afleveren is er meer nodig dan goede verf en een goede kwast en roller. Duurzaam en goed schilderwerk is ook afhankelijk van externe factoren zoals de ondergrond en omgevingsfactoren zoals temperatuur, luchtvochtigheid en het seizoen waarin je wilt gaan schilderen. Welke verf bij welke temperatuur verschilt per verf. Over het algemeen kun je buiten verven tussen de 0 en 25 graden (afhankelijk van de gekozen verf) De meest optimale temperatuur om buiten te verven ligt tussen de 15 en 25 graden. De mogelijkheden per  verf vindt je terug op het blik of het productinformatieblad. Zo kun je altijd met de juiste verf op het juiste moment aan de slag.

Wanneer buiten verven?

Het buitenschilderwerk kun je uitvoeren van het voorjaar tot in de herfst. Mits je met een paar factoren rekening houdt. In de regen, harde wind of wanneer het vriest kun je beter niet buiten verven. Bepaal wanneer je buiten gaat verven en stem daar je verf op af. Met de Wijzonol 4SO kun je bijvoorbeeld al vanaf  0 graden buiten verven.

Hoe buiten schilderen?

Allereerst is het belangrijk om goed de ondergrond te inspecteren. Verwijder loszittende en bladderende verflagen, verwijder houtrot en repareer alles. Daarna begint het ontvetten, schuren, plamuren en het grondverf aanbrengen. Stem de producten op elkaar af en hou rekening met de verwachte temperaturen tijdens de verfklus.

Welke buitenlak is de beste?

Buiten verven is een secuur klusje. Je wilt natuurlijk dat je voor jaren klaar bent. Kies daarom voor een verf die perfect bij je ondergrond past en geschikt is voor buiten. Wijzonol SDT Ultra heeft een buitenduurzaamheid tot wel 12 jaar! Kies je voor een vochtregulerende verf, ook dan heeft Wijzonol diverse producten die eenvoudig aan te brengen zijn en jaren bescherming bieden aan de ondergrond. Laat je adviseren bij een Wijzonol Verkooppunt voor de prefecte verf voor jouw verfklus. Ook kunnen de verfspecialisten daar je goed adviseren over hoe je buiten het beste je verfklus kunt aanpakken.

Verven in de zon. Kan dat?

Nederland biedt best veel buiten schilderdagen per jaar. Buiten verven kan al vanaf dat het weer een beetje stabiel is, er geen (nacht)vorst meer is en het zonnetje steeds meer doorbreekt.  In de volle zon schilderen is niet aan te raden. Waarom niet? Dat leggen we je uit in ons blog over schilderen in de zon.

Buiten schilderen met Wijzonol

Door te kiezen voor Wijzonol Verf voor buiten weet je zeker dat je voor verf van Nederlandse bodem kiest. Ook kies je voor verf die duurzaam is en ontzettend gebruiksvriendelijk. Voor iedere ondergrond is er wel een Wijzonol Verf verkrijgbaar. Wist je dat de Wijzonol SDT Ultra tot wel 12 jaar tegen weer en wind kan. Lees er meer over in ons blog over de SDT.

Vind jouw dichtstbijzijnde Wijzonol verkooppunt

Gerelateerde producten
Wijzonol 4SO Grondlak
Bekijk dit product
Voordelen
 • Hele jaar door te verwerken
 • Goed vullend
 • Strakke vloei
LBH SDT Ultra Grondlak
Bekijk dit product
Voordelen
 • Voor optimale glansprestatie
 • Geeft strak en glad oppervlak
 • Hoogvullend
LBH Grondlak HV
Bekijk dit product
Voordelen
 • Hoogvullend
 • Strakke vloei
 • Zeer lange overstaantijd
Wijzonol 4SO Hoogglans
Bekijk dit product
Voordelen
 • Hele jaar door te verwerken
 • Tot 8 jaar buitenduurzaam
 • Strakke vloei
LBH SDT Ultra Hoogglanslak
Bekijk dit product
Voordelen
 • Uitstekende buitenduurzaamheid tot 12 jaar
 • Zeer hoge aanvangsglans & bijzonder lang glansbehoud
 • Uitstekende verwerkings- en drogingseigenschappen
Ontvang het laatste nieuws over Wijzonol direct in je mailbox
Meld je aan

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Vragen? Neem contact met ons op.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.