fbpx

Andries de Geest​

Kleurspecialist bij Wijzonol

“Groen”

Groen is een secundaire hoofdkleur en ontstaat door menging van Geel en Blauw. De kleur bevindt zich in het “koude” gedeelte van de kleurencirkel en dankt daaraan zijn passieve en temperende eigenschappen. Iedereen ervaart de kleur Groen als natuurlijk en vertrouwt, maar de laatste jaren is uiteraard ook de connectie met duurzaamheid gelegd!

Neutraliserend

De neutraliserende werking van deze kleur kan een positieve uitwerking hebben in bijvoorbeeld vergaderruimtes. Groen kalmeert namelijk en onderdrukt heftige emoties. Voor drukke gezinnen is het gebruik van zachte en heldere groentinten een aanrader om meer rust en balans te creëren. Ook in de slaapkamer brengt Groen ontspanning en staat garant voor een goede nachtrust. Toch moet er met deze kleur zorgvuldig worden omgegaan, want te veel en te donker groen in een leefomgeving kan de energie teveel laten afnemen en daarmee lusteloosheid en zelfs depressiviteit teweeg brengen.

Evenveel mannen als vrouwen

Opvallend is dat in tegenstelling van de meeste kleuren evenveel mannen als vrouwen (14%) Groen als lievelingskleur ervaren.

Kleur wordt in de commercie gebruikt om onze interesse te wekken en keuzes te beïnvloeden. Groen is bij uitstek geschikt voor natuurlijke producten, maar wordt ook geassocieerd met geld en is dus uitermate geschikt voor bijvoorbeeld verzekeraars en banken. Ook sportartikelen/drankjes, snoepgoed en kauwgom worden in een groene verpakking aantrekkelijker. Zoals rood de kleur is voor de impulsieve koper, is groen de ultieme kleur om de aandacht van de “bewuste” klant te trekken.

Stopteken

Iedereen heeft wel wat met groen, de één positief en de ander negatief. Maar één hebben we allemaal gemeen: Als we groen licht hebben, mogen we door! Toen de eerste treinen in Nederland gingen rijden werd door de toen nog Staats Spoorwegen het groene licht als stopteken ingesteld en bij wit licht mocht de locomotief rijden. Dit ging prima, totdat ook (witte) straatverlichting werd ingevoerd en de verwarring gevaarlijke situaties veroorzaakte. Toen zijn er nieuwe afspraken gemaakt zoals ze tot heden gelden.
Aan groen wordt o.a. een positieve invloed op luchtwegen, gewrichten, bloedsomloop en ogen toegeschreven. Dus dat we na een fikse boswandeling ons toch energiek en ontspannen voelen, hebben we dat (naast de geur en stilte) aan deze kleur te danken.

Kortom, als we Groen bewust gebruiken kunnen we ons voordeel daar mee doen!

groen

Meer kleurinspiratie

Kleurtrend
Kleurtrend
Kleurtrend

Altijd de laatste kleurtrends in je mailbox?

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Reviews over
Groen

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Beoordeel dit product

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.