fbpx

Taupe

Wat is taupe?

Taupe tinten zijn kleuren die een rustige, natuurlijke grijze of bruine kleur hebben met een warme ondertoon. Er zijn heel veel verschillende taupe kleuren met telkens verschillende ondertonen. De mooiste taupe kleuren lichten we in dit artikel voor je uit. Daarnaast vertellen we je ook met welke kleuren je een taupe tint kunt combineren. Taupe is namelijk een perfecte basiskleur voor bijna alle woonstijl.

Hoe ziet de kleur taupe er uit?

Taupe heb je in vele kleuren en gradaties. In dit artikel vertellen we je alles over taupe kleuren in je interieur. Of je nu voor een taupe muur of toch een meubel in taupekleur kiest. We helpen je met het maken van je keuze en vertellen je alles over taupe en het combineren van taupe.

     

Tinten taupe

Grofweg kun je taupe onderverdelen in licht taupe en donker taupe. Lichte taupe kleur zijn bijvoorbeeld Wijzonol N36020, Wijzonol N32020 en Wijzonol N51030. Lichte taupe zijn warme kleuren die ook wel pasteltinten genoemd worden en in bijna ieder interieur past.

Licht taupe

Licht taupe kun je het beste combineren met wittinten of een donkere natuurlijke kleur. Door een taupe kleur te gebruiken in je interieur creëer je eenvoudig een warm gevoel, een warme uitstraling en een moderne uitstraling.

Kies je liever voor donker taupe?

Hoe donkerder de taupe tint, des te chiquer het effect wordt. Zeker wanneer je in ruimtes met veel licht kiest voor een combinatie van lichte tint taupe met donkere tinten qua meubels, gordijnen of vloeren.

Is taupe een warme of koele kleur?

De kleur taupe heeft ondanks dat er veel grijs en bruin in verwerkt is een warme uitstraling. Zeker een taupe muurverf zal de ruimte een gezellige, warme en natuurlijke uitstraling en sfeer geven.

Taupe is een warme kleur. In Taupe zien veel mensen een zandkleur die je goed kunt combineren met andere warme kleuren. Gebruik bijvoorbeeld N46050 of N34050. Door gebruik te maken van de neutraliserende werking van wittinten kun je taupe ook op een verrassende manier combineren met een andere kleur zoals beige of greige. Maar ook gecombineerd met felle kleuren is taupe de ideale kleur.

      Wijzonol kleur G17120

Is taupe bruin of grijs?

Allebei! Taupe tinten zijn kleuren die een neutrale natuurlijke grijze of bruine kleur hebben met een warme ondertoon. Taupe combineren kan met heel veel andere tinten. Het is maar net welk effect je wilt behalen in de ruimte. Zelfs verschillende taupe tinten met elkaar combineren behoord tot de mogelijkheden.
Een beroemd man zei ooit: Een kleur is pas echt goed als mensen die hem zien niet weten hoe ze hem moeten benoemen. Dat is taupe! Voor vele is het grijsbruin, voor andere grijspaars zoals Wijzonol G17120, en weer andere beschrijven taupe als een natuurlijke tint waar de vinger niet op de hoofdkleur gelegd kan worden.

Welke kleuren taupe zijn er?

Er zijn ontzettend veel tinten taupe. Of je nu kiest voor lichte tinten of meer voor een donkere kleur taupe. Het kan allemaal. De kleur taupe is er namelijk van licht taupe tot donker taupe. Vooral taupe muurverf is favoriet. Een taupekleurige muur zorgt voor een prachtig interieur dat tijdloos en toch een spannend effect blijft geven. Voorbeelden van een lichtere taupe kleur zijn Wijzonol N36020, Wijzonol N32020 en N51030. Wil je een iets donkerdere taupe tint dan zijn de kleuren N37050, N37069 en N53020 van Wijzonol die je zoekt.
Komt er veel licht in de ruimte dan kun je ook prima een donkere kleur taupe kiezen. Kies dan bijvoorbeeld voor N29050 of N46050 uit de Wijzonol Waaier.

    

Taupe muurverf

Taupe wordt in het interieur veel gebruikt om muren te verven. Vooral in de woonkamer en slaapkamer wordt taupe muurverf gebruikt. In combinatie met de meubels en een houten vloeren lijkt de ruimte met taupe muurverf een stuk warmer. Vind je taupe muurverf teveel van het goede? Schilder dan neutrale kleuren op de muur met matte muurverf en gebruik taupe accessoires. Zo kun je taupe prima combineren met de andere tinten in je huis. Ook de combinatie met een taupe muur en een neutrale kleur op de rest van de muren is een gouden combinatie om woonkamer of slaapkamer om te toveren tot een ruimte met een lichte kleur en heel veel warmte en sfeer.

Wanneer je het hebt over taupe in je interieur kun je het beste eerst inspiratie op doen over welke taupe tint het beste bij je past. Combineer taupe ook eens met andere kleuren om de perfecte taupe muurverf voor je huis te vinden. Taupe kun je namelijk met zowel koude kleuren als warme tinten combineren.

Taupe muurverf in je huis is een ontzettend populaire kleur. Door de diversiteit en mogelijkheden is dit een Deze kleur past in altijd. Of je nu voor een industrieel interieur gaat of meer van tijdloos, landelijk of klassiek bent. Een taupe muur, taupe keuken of taupe vloer gaat. Taupe combineren kan altijd.

Taupe als kleur op de muur.

Taupe op de muur is zeker een goed idee. Taupe zorgt voor sfeer en is erg mooi in bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Deze populaire kleur taupe zorgt voor een rustig interieur en kan perfect met houten meubels en accessoires. Gebruik meerdere taupe tinten met elkaar gecombineerd voor een warme uitstraling. Hou je meer van een industrieel interieur en wil je graag taupe gebruiken in bijvoorbeeld de woonkamer? Kies dan voor donker taupe muurverf in combinatie met wit of gebroken wit. Combineer taupe ook eens met opvallende kleuren zoals de kleur geel, oker of oranje.

Taupe in je interieur.

Taupe in je interieur is een ontzettend goede keuze. Taupe muren maken de ruimte een stuk warmer dan een witte muren. Taupe muren geven meer warmte aan bijvoorbeeld de woonkamer. Hoewel taupe altijd een beetje op de achtergrond blijft als kleur, is deze kleur wel bepalend voor de uitstraling van de ruimte. Een taupe muur zal een heel ander effect geven dan wanneer er taupe op alle muren geschilderd is.

Taupe keuken.

Daar waar we veel zijn in huis is de keuken. Meestal uitgevoerd in wit of gebroken wit. Maar probeer eens om taupe muurverf in de keuken te gebruiken of om de keuken zelf taupe te verven. Verf kan je immers in alle kleuren laten mengen. Gebruik voor de keuken zelf een krasvaste verf zoals Wijzonol Aqua en op de muren een extra goed reinigbare verf zoals bijvoorbeeld Wijzonol Muurverf Exra Reinigbaar of de Muurverf Extra Mat.

Wil je weten welke taupe kleur het beste past in jouw interieur doe fan eerst inspiratie op over welke taupe tint je het mooiste vind. Twijfel je tussen een paar tinten taupe? Bestel dan een Semppel om de kleur uit te proberen.

            

Welke RAL kleur is Taupe?

De meest bekende RAL keuren komen uit de RAL Classic kleurenwaaier. Dit systeem wordt al meer dan 70 jaar gebruikt in diverse branches en dat is niet voor niks! Met 213 kleuren is deze waaier zeer compleet te noemen en vind je altijd wel een kleur die geschikt is voor jouw buiten- of binnenwerk! Wil je meer weten over ralkleuren? Lees dan het artikel over ralkleuren dat we eerder schreven.

Een echte taupe tint vind je helaas niet in de ral-waaier. Omdat taupe een heel veelzijdige tint is kun je er lastig een sticker opplakken. Daarom is het beter om een echte taupe kleur niet in de ralwaaier te zoeken, maar in een van de vele andere kleurenwaaiers van de beste kleurmakers van Nederland. Wil je niet afwijken van de ralwaaier bekijk dan eens of ral 7006 en ral 3021 taupe tinten zijn die je zoekt.

Welke kleuren taupe zijn er?

Taupe is een ontzettend veelzijdige kleur. Van licht tot donker en van paars via bruin naar grijs. Is taupe nu bruin of grijs? Allebei! Bij taupe muurverf is de lichtinval zeer bepalend voor de kleur. Soms straalt taupe weer meer bruin, dan weer meer grijs. Door de veelzijdigheid van taupe is dit een dankbare interieurkleur. Een absolute hit in de woonkamer. Een echte basiskleur die bij verschillende interieurstijlen past en die tijdloos en trendonafhankelijk is.

Door interieurspecialisten wordt taupe ook weleens lever of greige genoemd. Dat maakt het nog moeilijker om taupe tinten te benoemen en bij elkaar te plaatsen. In ieder geval is taupe in al zijn verschillende tinten een kleur die natuurlijk, tijdloos én warm is. Echte taupe tinten variëren van donker tot licht taupe, van heel warm naar een relatief koele tint, maar altijd tussen grijs en bruin in met een roze, beige, purper, groene, zandkleur, lila, mauve of paarse ondertoon.

Wil je taupe inspiratie op doen op internet? Gebruik dan ook de zoektermen ‘paarsachtig grijsbruin’, ‘bruinachtig grijs’, ‘donkergrijs’, ‘muisgrijs’, ‘zwartbruin’ en zelfs ‘aubergine’ en ‘heel donker paars-rood’. Inspiratie opgedaan en de beste taupe kleur gevonden? Bestel dan je verf bij de beste kleurmakers van Nederland zodat je zeker weet dat je de mooiste taupe tint op de muur, keuken, vloer of meubels krijgt. Taupe kan gemengd worden in elke soort verf.

Is taupe roze?

Taupe is een natuurlijke kleur tussen bruin en grijs in. Maar altijd met een warme ondertoon. Afhankelijk van deze ondertoon kunnen taupe muren een roze gloed krijgen. Laat je altijd goed adviseren bij een kleurexpert bij jou in de buurt over welke taupe het beste is voor je taupe muur.

     

Gerelateerde producten
Wijzonol Muurverf Extramat BIOseries
Bekijk dit product
Voordelen
 • Volledig mat
 • Uitstekend reinigbaar
 • Geen banen zichtbaar
AQUA Zijdeglans
Bekijk dit product
Voordelen
 • Handvetbestendig
 • Goed vullend
 • Niet donkervergelend
Wijzonol Muurverf Extra Reinigbaar
Bekijk dit product
Voordelen
 • Extra goed reinigbaar
 • Perfect dekkend
 • Mat
Wijzotex Mat S1
Bekijk dit product
Voordelen
 • Goede dekkracht
 • Makkelijk te verwerken
 • Schrobvastheidklasse 1
Wijzonol Industrielak Zijdeglans
Bekijk dit product
Voordelen
 • Kras- en slijtvast
 • Actief corrosiewerend
 • Goed buitenduurzaam
Wijzonol Matlak
Bekijk dit product
Voordelen
 • Niet vergelend
 • Sneldrogend
 • Bestand tegen handvet
Ontvang het laatste nieuws over Wijzonol direct in je mailbox
Meld je aan

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Vragen? Neem contact met ons op.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.