fbpx

Koninklijke Van Wijhe Verf is ‘Best For The World 2019’

Zwolle, 4 september 2019 – Met trots delen wij het heugelijke nieuws dat Koninklijke Van Wijhe Verf en daarmee haar merk Wijzonol door B Lab voor het derde jaar op rij is vereerd met de titel: ‘Best For The World 2019’ in de categorie ‘Environment’. Benoemd worden tot ‘Best For The World’ honoree in de categorie ‘Environment’, betekent dat wij ons bevinden in de top 10% van alle gecertificeerde B Corps in de ‘milieu’ categorie wereldwijd.

In deze categorie worden de milieuprestaties van een bedrijf geëvalueerd op basis van faciliteiten, materialen, emissies en het gebruik van hulpbronnen en energie. De erkenning is een viering van onze voortdurende en consequente inspanningen op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Duurzaamheid is namelijk geen trend maar een noodzaak voor ons bedrijf, de wereld en haar toekomstige generaties.

Sinds Koninklijke Van Wijhe Verf in 2016 het eerste chemische bedrijf ter wereld werd met een B Corp certificaat, zijn we in 2017, 2018 en nu in 2019 bekroond tot ‘Best For The World’. Hierdoor groeit onze ambitie om ieder jaar nieuwe en vooruitstrevende doelen te stellen. Zo reduceren wij continu het gebruik van fossiele grondstoffen door toepassing van biobased grondstoffen in onze producten, verminderen wij de hoeveelheid schadelijk afval met 10% per jaar en wordt er geïnvesteerd in een nieuw afvalwaterbehandelingssysteem om verfresten nog beter uit ons afvalwater te kunnen scheiden.

Tevens is het onze ambitie om met meer B Corp partners te collaboreren, want samen kunnen we nog meer succes behalen.

‘Best For The World’ wordt toegekend door B Lab, de wereldwijde nonprofit die gecertificeerde B Corporations ondersteunt in ‘using business for good’. Vandaag zijn er meer dan 3000 B Corps in 64 landen en 150 branches, allen met 1 gemeenschappelijk doel: om succes in het bedrijfsleven een nieuwe betekenis te geven. B Corps voldoen aan de hoogste normen voor milieu, transparantie, wettelijke aansprakelijkheid en balans tussen winst en impact. Bekende B Corps zijn onder andere Ben & Jerry’s, Dopper, Tony Chocolonely en Patagonia.

Bekijk hier de lijst met onze collega ‘Best For The World’ honorees

Meer nieuwsartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Beoordeel dit product
Reviews over
Koninklijke Van Wijhe Verf is ‘Best For The World 2019’

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief​.