fbpx

Wijzonol Tuinbeits

Jouw tuinhout duurzaam beschermd

Jouw tuinhout duurzaam beschermd tegen verkleuring en vocht

Bescherm je tuinhout duurzaam tegen de weersinvloeden met de alom bekende Wijzonol beitsen. Deze oer-Hollandse tuinbeits weerstaat ieder weertype! Een professionele tuinbeits met onverwoestbare eigenschappen. Een op en-top houtbeschermer, die zich onderscheidt door een groot vochtregulerend vermogen en een lange levensduur. Bovendien is dit een beits die heel gemakkelijk wegstrijkt.

 • Duurzaam beschermd
 • Geen verkleuring en vochtbestendig
 • Altijd het beste schilderwerk
 • In 18 trendy kleuren, dekkend en transparant

Antraciet  

Egaalgrijs  

Lauriergroen  

Woudgroen

Antiekgroen  

Klassiekbruin  

Zwart

Kristalwit (RAL9010)  

Schelpwit (RAL9001)  

Eiken

Grenen

Teak  

Whitewash

Grey wash  

Lichtgrijs  

Zwart

Berkengroen

Ideaal voor al het hout in tuin en terras

De beitsen worden in alle kleuren toegepast op houten schuttingen, schuurtjes, gevelbetimmeringen, pergola’s en tuinmeubilair, tuinstoelen, blokhutten, tuinhuis, buitensauna’s.

Waarom en wanneer een beits kiezen

Beits is vochtregulerend en is ideaal voor grove houtsoorten die vaak in tuin of terras gebruikt worden. Door tuinhout te behandelen met Wijzonol Tuinbeits wordt het verweren van het hout voorkomen en wordt de buitenduurzaamheid verbeterd. Het heeft een beschermende werking tegen UV en vocht.
Het intreden van vocht wordt door de tuinbeitsen voorkomen. Dringt er via naden, scheuren en barsten toch vocht in het hout, dan kan dit bij droog weer eenvoudig door de verflaag uit het hout treden. Het grote voordeel van de tuinbeitsen is dat deze zogenaamd vochtregulerend werken.
Door dit open karakter zullen beitslagen veel minder snel onthechten of afbladderen, dan meer afsluitende verflagen. Deze vochtregulering is ideaal op constructies als tuinhout van schuttingen, schuren, tuinmeubels en gevelbetimmeringen, waar her en der nog kieren of boorgaten zitten.

Beits voor de houtsoorten

De beits kan worden gebruikt voor alle zachte, al dan niet geïmpregneerde houtsoorten, zoals vuren, red cedar en grenen. Maar denk ook aan steigerhout, pallets (banken).

Wijzonol Dekkend Tuinbeits

De dekkende Tuinbeits is vochtregulerend heeft een lage zijdeglans. Uitermate geschikt voor alles in de tuin of terras.  Het is een 1 potsysteem. Dat betekent de grondlaag en eindlaag uit één pot.

Waarom dekkend tuinbeits?

 • Vochtregulerend
 • 1-pot systeem
 • Buitenduurzaamheid tot 5 jaar
 • Biobased technology
 • De volgende dag de tweede laag (na 18 uur)

Dekkend kleuren Tuinbeits

Antraciet  

Egaalgrijs  

Lauriergroen  

Woudgroen

Antiekgroen  

Klassiekbruin  

Zwart

Kristalwit (RAL9010)  

Schelpwit (RAL9001)  

Wijzonol-Transparant-Tuinbeits

Wijzonol Transparant Tuinbeits

Deze transparante, matte, beperkt filmvormende beitsverf met hoge vochtregulering is op waterbasis. Je kunt hem rechtstreeks op het hout aanbrengen en is al na 4 uur gereed voor een tweede laag. Voor al je tuinhout buiten.

Waarom transparant tuinbeits?

 • Vochtregulerend
 • Beperkte filmvorming
 • Snel klaar: Na 4 uur al de volgende laag aanbrengen
 • Buitenduurzaamheid tot 3 jaar

Transparante kleuren Tuinbeits

Eiken

Grenen

Teak  

Whitewash

Grey wash  

Lichtgrijs  

Zwart

Berkengroen

Verkrijgbaarheid

De 18 kleuren in dekkende en transparante Wijzonol tuinbeits zijn verkrijgbaar bij meer dan 1000 verkooppunten in Nederland. Ook diverse online winkels bieden ze aan. Kijk op het product naar keuze voor de mogelijkheden. Wil je een kleur die niet in het ready mixed pakket zit ga dan naar de aankleurbare dekkende tuinbeits ( url) en laat het aankleuren bij jouw verfspeciaalzaak. Veel beits plezier!

Beoordeel dit product
Reviews over
Wijzonol Tuinbeits

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.