fbpx

Buitengewone kleureffecten in je tuin

Andries de Geest

Kleurspecialist bij Wijzonol

Met tuinbeits een “buiten” gewoon verrassend effect in je tuin en terras

Dat verf en beits uw eigendommen behouden en beschermen tegen de wisselende weersomstandigheden moge duidelijk zijn maar met een beetje fantasie en durf is er met kleur zoveel meer mogelijk. Hoe leuk is het om met een likje verf de tuin in je eigen paradijs om te toveren met een geheel eigen karakter en net dat persoonlijke extraatje. Zijn er bijvoorbeeld hoofdzakelijk groene planten aanwezig kan je heel simpel een fraai effect bereiken door hier en daar op een muur of hek een frisse warme kleur aan te brengen bv. rood, oranje of geel waarmee je niet alleen het geheel opleukt en vlinders uitnodigt jouw tuin te bezoeken, maar er ‘s avonds ook minder snel verlichting nodig is.

Een antraciet gebeitste schutting of schuur geeft ook een mooi contrast met groen en het accentueert kleurige bloemen. Een leuke bijkomstigheid van deze kleur is dat het warmte langer vasthoudt.

Ook spannend is het om dat ene “vergeten” of saaie hoekje op te peppen en blikvanger te maken met behulp van kleur ? Wat oude of palletplanken in een natuurlijke houtkleur beitsen met transparante tuinbeits of dekkend in je favoriete tint schilderen en deze om een kunststof regenton of oude bloembak binden met bijvoorbeeld een stuk ruw touw, geeft direct een verrassend resultaat. Met de transparante tuinbeits kun je na de eerste laag al na 4 uur opnieuw een laag aanbrengen en ben je in 1 dag ook gewoon klaar en kun je direct genieten.

Transparante kleuren Tuinbeits

Tuinbeits grenen - 3105

Grenen

Tuinbeits eiken - 3110

Eiken

Tuinbeits teak - 3120

Teak  

Tuinbeits whitewash -3155

Whitewash

Tuinbeits greywash-3170

Grey wash  

Tuinbeits Lichtgrijs - 3180

Lichtgrijs  

Tuinbeits Zwart - 9450

Zwart

Tuinbeits Berkengroen - 3190

Berkengroen

Ook een oude stoel of dat afgedankte kastje voorzien van een kleurtje en afgestijld met in één of meerdere tinten geschilderde schalen en potten e.d. zullen gegarandeerd een geweldig plaatje opleveren. Nieuw hout geef je simpel een oude / vintage look met een Grey-wash beits en dit geeft gelijk extra bescherming.

Voor het mooiste resultaat en optimaal genieten nog wat tips:

  • Warme heldere kleuren ( rood, oranje, geel ) maken vrolijk, halen objecten naar voren, zijn nadrukkelijk aanwezig en activeren . Kies hiervoor een dekkende beits die je op kleur laat maken bij een verf-speciaalzaak

  • Koele kleuren ( groen, blauw, violet ) zijn temperend en rustgevend, werken ruimtelijk, laten voorwerpen minder opvallen, en zijn ( violet uitgezonderd ) minder aantrekkelijk voor insecten.
    Gebruik bij voorkeur niet te veel warme en koude tinten door elkaar, dan verliezen de kleuren hun eigenschappen en gaat het rommelig en chaotisch ogen (of dit moet juist de bedoeling zijn).

Geef je fantasie de ruimte en zie wat er gebeurt, 
Geur en kleur begint bij de achterdeur !

Gerelateerde Wijzonol producten

Wijzonol tuinbeits dekkend

Meer blogartikelen

Vragen? Neem contact met ons op.

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Beoordeel dit product
Reviews over
Buitengewone kleureffecten in je tuin

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.