duurzame innovatie
bij van Wijhe Verf

muren zijn er al geverfd met onze duurzame verf

Van Wijhe Verf ontwikkelt verfproducten met oog voor mens en milieu. Niet omwille van een ‘mooi groen verhaal’, maar vanuit een duurzaam besef. Wij kijken verder dan slechts onze opbrengst omdat wij uit ervaring weten dat onze verfproductie efficiënter en bewuster kan. Vooropgesteld dat de kwaliteit van onze verven tenminste gelijkwaardig blijft of verbetert.

scroll
Transport 1 Transport 2 Transport 3
Duurzaamheid
Transport 1
Transport 2
Transport 3
Transport 4
Transport 5
Transport 6
Brievenbus
Vrachtwagen
Bakfiets
Fiets
transport

vrachtverkeer

Wij kiezen bewust voor innovatieve en duurzame leveranciers die verder kijken dan financieel gewin. Bijvoorbeeld voor het vervoeren van onze verf. Houtman Transport is aangesloten bij Lean and Green. Hiervoor hebben zij moeten aantonen dat ze in 5 jaar tijd 20% CO2 reductie hebben behaald.

lean-green.nl
transport

bamboe fietsen

Van Wijhe Verf heeft twee locaties op fietsafstand van elkaar. Om snel van de ene naar de andere locatie te gaan, zijn twee pendelfietsen aangeschaft. Hierdoor kun je de auto laten staan als je even snel naar de andere locatie moet. Een duurzame oplossing! Er is gekozen voor bamboe fietsen.

transport

fietskoeriers

Voor de poststukken is gekozen voor een samenwerking met Cycloon Fietskoeriers. Dit is een duurzame logistieke dienst. Er wordt gereden met Racefietsen, ATB-s, speciale Bullit- transportfietsen en BoB Yak fietskarren. De sportieve sfeer binnen het koeriersteam zorgt ervoor dat schijnbaar onmogelijk oplosbare logistieke vraagstukken in de regio met veel betrouwbaarheid en snelheid worden uitgevoerd.

Bedrijfsvoering 1 Bedrijfsvoering 2 Bedrijfsvoering 3
Duurzaamheid 1 Duurzaamheid 1 Duurzaamheid 1
Bedrijfsvoering 1
Bedrijfsvoering 2
Bedrijfsvoering 3
Bedrijfsvoering 4
Bedrijfsvoering 5
Bedrijfsvoering 6
Bedrijfsvoering 7
Bedrijfsvoering 8
Bedrijfsvoering 9
Bedrijfsvoering 10
Bedrijfsvoering 11
Bedrijfsvoering 12
Bedrijfsvoering 13
  • Lamp 1
  • Lamp 2
  • Lamp 3
  • Lamp 4
Klok
bedrijfsvoering

verwarming en koeling uit de aarde

Onze omgeving zit vol met energie. Met een Warmte Koude Opslag (WKO) installatie kan energie uit de aarde worden gebruikt voor het verwarmen of het koelen van het gebouw. Er wordt water uit de grond gepompt en via een warmtewisselaar in het gebouw afgegeven. In de zomer werkt de installatie precies andersom. De overtollige warmte gaat weer de grond in.

bedrijfsvoering

duurzame verlichting

In de kantoren en het magazijn wordt gebruik gemaakt van duurzame LED verlichting. De verlichting gaat aan en uit met een bewegingssensor. Op het moment dat er niet gewerkt wordt op een bepaalde plek, gaat het licht dus automatisch uit.

bedrijfsvoering

ICT

Door ongebruikte capaciteit van de servers optimaal te benutten, hebben we er minder nodig voor dezelfde prestatie. Daardoor besparen we niet alleen veel energie, maar levert dit ook een enorme besparing in warmte ontwikkeling en koeling.

Product 1 Product 2
Duurzaamheid Duurzaamheid
Vuilniszak
Container
Emmer
Product 1
Product 2
Product 3
Product 4
product

verpakkingen

De traditionele witte muurvervenemmer is vervangen door een antracietkleurige variant, gemaakt van gerecycled materiaal. De emmer en de bedrukking worden van hetzelfde materiaal gemaakt, waardoor ze volledig kunnen worden hergebruikt.

product

levensduur van verfsystemen

Om de invloed van weer en omgeving op verf inzichtelijk te maken hebben wij een uniek programma ontwikkeld dat inzicht biedt in de levensduur van verfsystemen. Je kunt hiermee de gunstigste combinaties van factoren kiezen, zoals de juiste verf en kleur om het onderhoud zo efficiënt mogelijk in te richten met behoud van kwaliteit.

Proces 1 Proces 2 Proces 3
Duurzaamheid 1 Duurzaamheid 2 Duurzaamheid 3
Proces
Proces 1
Proces 2
Proces 3
Proces 4
Proces 5
Proces 6
Proces
Proces
Proces
proces

PIG Systeem

In de fabriek stroomt de verf vanaf de voorraadtanks naar de afvulmachines door een leidingsysteem. Met een rubberen of foam bal (PIG systeem) wordt de verf die achterblijft verwijderd en de leiding gereinigd. Dit levert meer verf op en minder vervuiling in de leidingen.

proces

afvalscheiding

Er wordt continu gekeken naar hergebruik, recycling en regeneratie van afval. Zo worden stalen vaten gerecycled, oud papier en karton gaat terug naar de papierindustrie, met verf vervuilde blikken worden gereinigd en geschredderd en gaan terug naar de staalindustrie. Alleen als geen andere bestemming mogelijk is wordt het afval verbrand, waarbij energie wordt opgewekt.

proces

hergebruik van spoelwater

Er komt jaarlijks een grote hoeveelheid spoelwater vrij. Dit spoelwater ontstaat door het reinigen van diverse leidingen, het reinigen van containers waar verf in opgeslagen wordt en het reinigen van uitvulmachines. Door het vlokkuleren van het afvalwater worden de verfbestanddelen gescheiden van het water en kan het spoelwater hergebruikt worden.

Duurzame innovatie bij Van Wijhe Verf