fbpx
slaapkamer verven

Slaapkamer verven

De slaapkamer verven is een klus die je prima zelf kunt doen en die over het algemeen nogal eens snel gedaan is. De ruimte is relatief klein ten opzichte van andere ruimtes in je huis en je kunt eenvoudig snel resultaat halen. Door bijvoorbeeld maar 1 muur een andere kleur te geven krijgt de slaapkamer al een hele nieuwe look. Maar er zijn meer mogelijkheden. Die vertellen we je in dit artikel. Ook geven we je tips en tricks voor het mooiste resultaat met de meest geliefde kleuren voor de slaapkamer.

Je slaapkamer verven? Praktische tips.

Voordat je je slaapkamer gaat verven kun je het beste eerst even bekijken welke kleuren je wilt combineren. Kies je voor één kleur? Durf je een accentkleur aan? Wil je de slaapkamer verven in 2 kleuren? Kies je voor donkere kleuren of lichte kleuren? En in welke kleur verf je je plafond?

Slaapkamer verven tipsLet’s go! Nadat je de juiste kleuren hebt uitgekozen kan het echte werk beginnen. Maak een planning en zorg voor genoeg werkruimte. Haal de kamer, zeker een kleine slaapkamer, zo ver als mogelijk leeg en dek de vloer af. Vergeet niet om de meubels, zoals het bed of die kledingkast, die niet uit de kamer kunnen, zo dicht mogelijk bij elkaar in het midden te zetten en af te dekken. Hierdoor hou je zo veel mogelijk plek bij de muren en kun je je makkelijk bewegen tijdens het schilderen van de slaapkamer muren, zeker in een kleine ruimte.

Afdekken. Nadat je alles goed hebt afgedekt kun je beginnen met de voorbereidingen voor het schilderen. Verwijder de schilderijen en fotolijsten die aan de muur hangen, stof de muren en het plafond een keer goed af. Was eventueel de wanden een keer af met schoon water en een verfreiniger.

Laatste check. Kijk de muren zorgvuldig na en vul alle gaatjes en oneffenheden met een muurvuller. Gebruik een overschilderbare kit voor naadjes en kiertjes. Heb je een onbehandelde muur van stucwerk of gipsplaat? Dan kun je het beste een muurvoorstrijk aanbrengen voordat je gaat schilderen.
Dit komt het eindresultaat ten goede omdat een voorstrijk ervoor zorgt dat de zuigen van de onbehandelde muur wordt opgeheven. Daardoor krijg je minder strepen en vlekken in je eindlaag.

Aan de slag. Alle oneffenheden opgelost en glad geschuurd zodat ze niet meer opvallen? Helemaal goed. Indien gewenst kun je de wanden nu afplakken. Daarna kun je beginnen met verven. Wil je het plafond van je slaapkamer ook schilderen? Doe dit dan eerst. Nadat het plafond droog is kun je verder met de muren.

Hoe ga je te werk? Om muren te verven heb je verschillende kwasten en rollers nodig. Begin met de randen van de eerste wand. Deze schilder je met een kwast. Daarna rol je deze kwaststreep uit met een kleine vachtroller. Vervolgens verf je met een grote vachtroller ( 18-25 cm) de grote vlakken van de wand. Verdeel in je hoofd de muur in vlakken en werk vlak voor vlak af zonder dat de randen van het vlak drogen. De schilder noemt dit nat-in-nat verven.

Tip: Wil je de slaapkamer verven in 2 kleuren? Dan kun je het beste eerst de donkere kleuren aanbrengen. Nadat de muurverf goed droog is schilder je de lichte kleuren op de muur. Gebruik voor iedere kleur een eigen roller. Daarmee voorkom je dat de verschillende kleuren door elkaar lopen.

Je slaapkamer verven? Wat heb je nodig?

Je boodschappenlijstje voor de klus slaapkamer schilderen is niet heel lang. Dit heb je nodig aan spullen om je muren te verven.

 • Afdekmateriaal; Gebruik stucloper, maskeerpapier, afdekfolie of oude lakens
 • Goed dekkende muurverf in je favoriete kleur of kleuren. Kies voor kwaliteit verf zoals bijvoorbeeld de Wijzonol Muurverf Extra Mat of de Muurverf Mat. Deze verf dekt ontzettend goed, vrijwel geurloos en eenvoudig te verwerken. ook als je niet elke dag verft. Goede kwaliteit muurverf komt je eindresultaat zeker te goede en je verfervaring ook.
 • Voor iedere kleur: 1 kwast, een klein vachtrollertje en een grote vachtroller
 • Afplaktape en een scherp afbreekmesje
 • Emmer schoon water en een schone doek om spetters e.d. meteen mee weg te poetsen
 • Indien nodig: muurvuller, plamuurmessen, overschilderbare kit en kitpistool

Inspiratie en ideeën voor je slaapkamer kleuren.

Kleuren. Een kwestie van combineren en sfeer creëren. De slaapkamer is een belangrijke kamer in huis. Je brengt er veel uren, vooral slapend door. Daarom is het belangrijk goed na te denken over de kleuren van de slaapkamer. Veel mensen vermijden felle kleuren in de slaapkamer en kiezen voor lichte natuurlijke kleuren zoals beige, gebroken wit, aardetinten of pastelkleuren. Deze kleuren staan bekend om hun rustgevende werking. Ideaal dus voor in een slaapkamer.

Rust en balans. Ook die sfeer willen we over het algemeen graag bereiken met de tinten in de slaapkamer. Door te kiezen voor zachte blauwtinten of pastelkleuren krijgt de kamer een frisse look. Laat je inspireren door onze Rust en Balanskleuren voor een optimaal kleurgebruik in de slaapkamer.

Kiezen. Durf jij te kiezen voor geel of oranje? Of gaat je voorkeur uit naar groen of blauw?
Onderzoek wijst uit dat warme kleuren gezelligheid creëren en ons een warm gevoel geven. Warme kleuren zorgen voor een sfeervolle slaapkamer waar je tot rust kan komen.
Koele kleuren zoals groen of blauwtinten zorgen voor een gevoel van stabiliteit en sereniteit. Ook dragen deze kleuren bij aan balans in ons gevoel. Een koele kleur in de kamer zorgt daardoor ook voor ontspanning en geven een kalmerend effect.

Slaapkamer verven Roze

Kinderkamer vrolijk roze

Voor een romantische slaapkamer gebruik je zachte kleuren en pastelkleuren zoals roze en zacht blauw. Ga je een kinderkamer roze verven dan zal het een ultiem koninklijk gevoel geven aan de klein prins of prinses.
Verftip: De stippen maak je eenvoudig met de zijkant van een recht schuimroller.

 

Slaapkamer verven Grijs

slaapkamer verven grijsGrijs wordt steeds vaker en vaker gebruikt in het interieur. Grijs of vergrijsde kleuren kunnen altijd. In een strak industrieel interieur maar zeker ook in een landelijk of klassiek interieur. Durf je niet meteen de hele slaapkamer grijs te schilderen? Ga dan voor een halve muur of een slaapkamer in twee kleuren grijs. Is dat nog te heftig kies dan een andere kleuren op de muur en ga voor een grijs bed, een grijze vloer of grijs beddengoed.
Omdat er zelfs meer dan 50 tinten grijs zijn hoeft een grijze slaapkamer nooit saai te zijn. Verf de muren in verschillende tinten waarbij het plafond de lichtste kleur grijs heeft. Hierdoor wordt de ruimte optisch hoger en groter, waardoor jij je meteen prettig voelt in de slaapkamer.

Koninklijk blauw in de slaapkamer

Slaapkamer verven Blauw

Voor een koninklijk tintje aan je slaapkamer verf je op zijn minst één muur koninklijk donkerblauw. In eerste instantie lijkt het misschien eng om een koninklijk donkerblauw te gebruiken maar uiteindelijk zal het eindresultaat prachtig zijn en slaap je als een koning of koningin in deze rustgevende kleur.

Slaapkamer verven Groen

Haal de natuur in huis door de slaapkamer groen te verven. Natuurlijke kleuren zoals groen zijn rustgevend en krijgen een beetje extra pit door ze te combineren met witte meubels. Wil je wel groen in de kamer maar niet op de muur. Zet dan een aantal planten naast je bed.

Slaapkamer verven Oranje

Door te kiezen voor kleuren zoals geel en oranje breng je meteen het zonnetje in huis. Deze warme kleuren maken je vrolijk en opgewekt. Kies niet voor de felle varianten maar de iets vergrijsde of zachte tinten van deze warme kleuren.

Slaapkamer verven Wit

Slaapkamer verven wit

Wit wordt vaak verward met kaal en koud. Maar door diverse tinten wit en lichte aardetinten te gebruiken en tevariëren in glans krijg je een sereen, spannend effect dat rust en ontspanning uitademt. Gebruik verder natuurlijke kleuren of warme kleuren voor het vloerkleed, beddengoed en gordijnen en speel met materialen, vorm en glans.

Slaapkamer verven in 2 kleuren

Een slaapkamer verven in 2 kleuren is eenvoudig te doen. Door bijvoorbeeld het plafond al in een andere kleur te schilderen heb je al twee kleuren in de ruimte. Een slaapkamer verven in 2 kleuren, kan natuurlijk ook in twee kleuren op de muur. Ga jij voor een opvallende lambrisering, diverse neutrale kleuren verdeeld in vlakken of cirkels of kies je toch voor een accent muur in een donkere kleur terwijl de rest van de muren in een mooie neutrale tint geverfd worden.

Slaapkamer kleur kiezen

Maar voor welke kleur ga jij? Wat is je favoriete kleur? Wat je ook kiest, zolang jij blij wordt van de kleuren is de keuze altijd goed. Kan je niet goed kiezen tussen zoveel kleuren en tinten?

Wil je op de hoogte gebracht worden van alle mogelijkheden voor de slaapkamer? Loop dan eens binnen bij een Wijzonol Verkooppunt. Daar kunnen ze samen met jou de perfecte kleur voor de slaapkamer uitkiezen. Of je nu beige, groen, geel, oranje, een lichte kleur, een warme kleur, liever een opvallende tint of toch gewoon wit wilt. De beste kleurmakers van Nederland kunnen jouw gegarandeerd helpen kiezen met de juiste kleuren en inspiratie voor jouw slaapkamer.

Slaapkamer schilderen in donkere kleuren

Slaapkamer verven donkere kleur

Durf jij het aan? Een slaapkamer schilderen met muurverf in donkere kleuren? Kleuren zoals donkerblauw, donkergroen, donkergrijs en donkerpaars geven de slaapkamer sfeer, karakter en creëren ontspanning.
Deze rustgevende kleuren stimuleren een goede nachtrust, zo weet je zeker dat je extra lekker slaapt. Donkere kleuren verf in de slaapkamer zijn eenvoudig te combineren met andere kleuren zoals zachte aardetinten.
Kijk eens tussen de Most Loved Twelve kleuren voor verrassende en tijdloze kleurcombinaties. Je vindt hier onder andere natuurlijke kleuren om de slaapkamer te verven.

Slaapkamer verven. Welke verf heb ik nodig?

De muren van de slaapkamer verf je het beste met een goede muurverf in de kleur van je keuze. Door te kiezen voor verf van goede kwaliteit weet je zeker dat je een kamer kan creëren waar je heerlijk in kunt dromen. Kies je voor kwaliteit dan kies je voor Wijzonol Verf. Schilder je muren met Wijzonol muurverf in mat of extramat. Het bed schilder je net als de deuren en kozijnen van de slaapkamer met Wijzonol lakverf in zijdeglans, hoogglans of mat.

Slaapkamer muur verven

Wijzonol-Muurverf-Extramat-BW-10LEen slaapkamer muur heb je nogal eens snel geschilderd. Over het algemeen is het een groot, recht vlak waar je nadat de randjes zijn gedaan met een grote roller meters kunt maken en meteen een andere sfeer in de kamer krijgt. Gebruik een goed dekkende muurverf zoals de Wijzonol Muurverf Mat of Muurverf Extra Mat en afhankelijk van de gekozen kleuren ben je al met 1 laag klaar.

Slaapkamer meubels verven

Maak de look en sfeer compleet door ook de slaapkamer meubels te schilderen. Vooral houten slaapkamermeubels zoals het bed of de kledingkast zijn eenvoudig in een bijpassende kleur te verven. Wil je weten hoe je hout verven het beste kunt doen? Lees dan dit artikel. Meubels verven doe je niet met muurverf maar met lak of beits. Kies bijvoorbeeld voor de matlak of zijdeglanslak.

Slaapkamer vloer verven

Heeft de slaapkamer een houten vloer, dan kun je overwegen om deze ook te verven. Zo krijgt je slaapkamer een volledig nieuwe look. Je kunt de vloer een felle accentkleur geven maar omdat een vloer verven toch net even meer werk is dan de muren verven in een slaapkamer, wordt er meestal gekozen voor neutrale kleuren. Vloer verven doe je met vloerverf of een krasvaste lak. We hebben op wijzonol.nl een handig stappenplan staan om een vloer dekkend te schilderen. Parket op de slaapkamer of wil je de houtkleur behouden? Op wijzonol.nl vind je ook een stappenplan parketvloer schilderen.

Slaapkamer verven met schuin dak

slaapkamer verven met schuin dak

Op zich is het schilderen van een slaapkamer met schuin dak niet anders dan een gewone slaapkamer schilderen. Bepaal vooraf wel of je het schuinde dak meetelt als plafond of als muur. Het optische effect kan je eindresultaat beïnvloeden. Door te kiezen om het schuin dak als plafond te zien en deze in een lichte tint te schilderen, is optisch ruimte creëren niet meer zo moeilijk.
Kies je ervoor om het schuine dak in dezelfde kleur te verven als de wanden dan zal de kamer, afhankelijk van de gekozen kleur, hoger lijken.
Tip: lees ons artikel Wat doet kleur om erachter te komen hoe jij een optimaal eindresultaat behaalt met de keuze van je kleuren.

Kleine slaapkamer verven

Ook in een kleine slaapkamer kun je sfeer creëren. Kies om het ruimtelijk te houden voor 1 kleur. Wil je echt afwisseling van kleuren kies dan verschillende tinten van één mooie, zachte kleur. Hierdoor blijft het rustig zonder saai te worden.

Vaak worden in kleine slaapkamers natuurlijke kleuren gekozen om een fijne sfeer te krijgen in de ruimte. Vermijd in kleine kamers felle kleuren, maar kies bijvoorbeeld voor zacht geel, groen, blauw of diverse tinten wit voor het ruimtelijk effect in de kamer. Welke kleur je ook kiest. Met onze tips en tricks gaat het zeker lukken. Kijk eens tussen onze meest geliefde kleuren voor inspiratie om de juiste sfeer te creëren.

Slaapkamer verven tips

Wil je naast dit artikel nog eer tips en tricks om een slaapkamer te verven? Bezoek dan een Wijzonol Verkooppunt. De ervaren en gedreven medewerkers kunnen je voorzien een goed en gedegen verfadvies maar ook van een goed kleuradvies. Precies naar je wens en budget.

Slaapkamer verf kopen

Of je nu de muur, de vloer, de meubels of alleen maar 1 vlak gaat schilderen. Kies voor goede verf en het komt je eindresultaat altijd ten goede. Goede verf verwerkt zich prettig en dekt veel beter. Laat je bij een Wijzonol Verkooppunt adviseren welke verf het beste past bij jouw klus en wensen.

Slaapkamer verven groen    Slaapkamer verven Oranje  Slaapkamer verven geel  Slaapkamer verven inspiratie

 

Gerelateerde producten
Wijzonol Muurverf Mat
Bekijk dit product
Voordelen
 • Perfect dekkend
 • Goed reinigbaar
 • Sneldrogend
AQUA Zijdeglans
Bekijk dit product
Voordelen
 • Handvetbestendig
 • Goed vullend
 • Niet donkervergelend
Wijzonol Muurverf Extramat BIOseries
Bekijk dit product
Voordelen
 • Volledig mat
 • Uitstekend reinigbaar
 • Geen banen zichtbaar
Wijzonol Matlak
Bekijk dit product
Voordelen
 • Niet vergelend
 • Sneldrogend
 • Bestand tegen handvet
Ontvang het laatste nieuws over Wijzonol direct in je mailbox
Meld je aan

Volg Wijzonol op social media

Volg de laatste ontwikkelingen.

Vragen? Neem contact met ons op.

Beoordeel dit product
Reviews over
Slaapkamer verven

Er zijn op dit moment nog geen reviews.

Kies jouw online verfwinkel

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kleur toegevoegd aan Semppels

Deze kleur is toegevoegd aan jouw Semppels.

Let op: de Wijzonol Semppel kleurtester bevat de Wijzonol muurverf mat. Deze heeft een matte uitstraling, maar geeft wel een goede kleurindruk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief.